Hoe Zweden rookvrij wordt met Snus

521 Keer bekeken 10 Leuk gevonden
 

Zweden is hard op weg om tegen 2023 het eerste land in de EU te worden met een rookvrije bevolking. Volgens een recent artikel van Aftonbladet heeft Zweden het aantal rokers de afgelopen 15 jaar met ongeveer tien procent teruggebracht en rookt nu nog maar ongeveer vijf procent van de Zweden regelmatig.

Een van de redenen voor deze opmerkelijke prestatie is dat Zweden een alternatief heeft voor roken: snus. Snus is een vochtig tabaksproduct dat onder de bovenlip wordt geplaatst en nicotine afgeeft zonder verbranding. Snus ontstond ongeveer 200 jaar geleden in Zweden en is vandaag de dag nog steeds erg populair.

Snus wordt als minder schadelijk beschouwd dan roken, omdat het geen teer of koolmonoxide produceert, die belangrijke oorzaken zijn van kanker en hart- en vaatziekten. Snus stelt anderen ook niet bloot aan passief roken en vervuilt het milieu niet met sigarettenpeuken.

Een arts genaamd Anders Milton, die wordt geciteerd in het Aftonbladet-artikel, zei dat Zweden weliswaar ongeveer dezelfde hoeveelheid nicotine gebruiken als rokers, maar niet in de dodelijke vorm1. Hij voegde eraan toe dat snus veel mensen heeft geholpen te stoppen met roken of te voorkomen dat ze ermee beginnen.

Als u snus wilt proberen of wilt overstappen van roken op snus, kunt u uw favoriete merk en smaak online vinden. Snus kan u helpen uw gezondheidsrisico's te verminderen en te genieten van een rookvrije levensstijl. Sluit u aan bij miljoenen Zweden die snus boven sigaretten hebben verkozen en ervaar de voordelen van deze Zweedse traditie.

 
Was deze blogpost nuttig voor jou? (Feedback is niet openbaar)
Geplaatst in: Algemeen

laat een reactie achter

Beveiligingscode
Blog navigation

Laatste Reacties